shadow_left
 
CeccarSibiu
Shadow_R
   
Examen acces la profesie PDF Imprimare E-mail
Anunt important

În atentia candidatilor ce urmeaza sa sustina examenul de acces CECCAR


Facem precizarea ca singurele surse si lucrari utile pentru pregatirea candidatilor în vederea sustinerii examenului de acces la profesie sunt cele furnizate  direct de catre CECCAR, prin intermediul filialelor sale.

 

În anul 2019, C.E.C.C.A.R. organizeaza examenul de admitere la stagiu în vederea obtinerii calitatii de expert contabil si de contabil autorizat în zilele de 5 - 6 octombrie 2019.

Examenul de admitere la stagiu pentru contabili autorizati, membri activi ai Corpului care îndeplinesc conditia de studii superioare economice se va organiza în acelasi timp cu examenul de admitere la stagiu, respectiv în data de 6 octombrie 2019.

 

Examenul de acces la stagiu pentru calitatea de expert contabil si contabil autorizat consta în verificarea nivelului de pregatire teoretica a candidatilor pe baza de examen scri cu o durata de 3 ore fiecare proba:

a) expert contabil:

- pentru acces la profesie, examenul consta în sustinerea a doua probe scrise, cu subiecte bazate pe rationament profesional din urmatoarele discipline:

  • proba I: 5 octombrie 2019: contabilitate, fiscalitate si drept;
  • proba II: 6 octombrie 2019: audit, evaluarea economica si financiara a întreprinderii, expertiza contabila si doctrina si deontologie profesionala

  

 

    Contabilii autorizati, membrii activi ai CECCAR, care au finalizat o facultate economica pot sustine examenul de acces la calitatea de expert contabil, prin verificarea cunostintelor la disciplinele: contabilitate financiara, evaluare economica, audit si certificare, expertiza si deontologie contabila.

b) contabili autorizati:

- pentru accesul la profesia de contabil autorizat, examenul de admitere consta în sustinerea unei probe scrise, cu subiecte bazate pe rationament profesional din disciplinele: contabilitate, fiscalitate si drept.

 

Pentru promovarea examenului de admitere la stagiu, candidatii trebuie sa obtina cel putin media generala 7 si minim nota 6 la fiecare disciplina. Rezultatele examenului se afiseaza în termen de 20 zile de la sustinerea examenului, la sediul filialelor centru de examen, precum si la sediul filialelor arondate.

 

 

 
Urmator >